Kontakt os på 86 63 85 46

Redningsdykker

Der arbejder som reddere og brandmænd og som skal indgå i udrykningsberedskab omkring personredning i havne, søer, vandløb og den kystnære del af havet

​Uddannelsen er udviklet i samarbejde med Foreningen af Beredskabschefer i Danmark og er godkendt af Søfartsstyrelsen. Efter gennemført kursus stempler Søfartsstyrelsen erhvervsdykkerbeviset, så det også gælder redningsdykning.

Kurset forudsætter, at deltageren i forvejen er uddannet som redder/brandmand og har udrykningserfaring samt har et gyldigt erhvervsdykkerbevis.

Kurset foregår så vidt muligt ved og i samarbejde med de arbejdssteder, hvor deltagerne er ansat.

Kurset varer to uger og er godkendt efter AMU-reglerne med mulighed for tilskud. Forhør nærmere herom på Mercantec ved henvendelse til Lone Andersen, 89 50 37 13, loan@mercantec.dk

I flere år har Staten ydet et tilskud til arbejdsstedet på 15.000 kr. for hver kommunalt ansatte brandmand/redder, der gennemfører uddannelsen som redningsdykker. Forhør nærmere herom hos Søfartsstyrelsen.

For at blive optaget skal man: have et gyldigt erhvervsdykkerbevis, være uddannet brandmand/redder, have mindst et års udrykningserfaring, og bestå en optagelsesprøve (meritprøve).